Potpisan Protokol o umanjenju cena lekova

Bez autora
Mar 02 2011

Na inicijativu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), potpisan je Protokol sa stranim farmaceutskim proizođačima, “Inovia“, a to je već učinjeno sa domaćim proizvođačima.Potpisanim Protokolom sa inostranim farmaceutskim kućama predviđa se umanjenje cena lekova sa liste za 10 posto. To umanjenje se odnosi na sva dospela potraživanja koja nastanu tokom ove godine. Retroaktivno umanjenje za prošlu godinu odnosi se samo na domaće proizvođače.

Potpisan Protokol o umanjenju cena lekovaNa inicijativu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), potpisan je Protokol sa stranim farmaceutskim proizođačima, “Inovia“, a to je već učinjeno sa domaćim proizvođačima.

Potpisanim Protokolom sa inostranim farmaceutskim kućama predviđa se umanjenje cena lekova sa liste za 10 posto. To umanjenje se odnosi na sva dospela potraživanja koja nastanu tokom ove godine. Retroaktivno umanjenje za prošlu godinu odnosi se samo na domaće proizvođače.

Ovaj Protokol RZZO omogućava redovnije izmirivanje obaveza prema veledrogerijama, štedi pet milijardi dinara, pruža mogućnost za uvođenje inovativnih, odnosno lekova nove generacije na Listu lekova i normalizuje snabdevanje tržišta lekovima.

Sporazum predviđen Protokolom direktno se primenjuje na lekove sa Liste A i A1, dok za lekove sa Liste B biće primenjen isti princip ali kroz postupke javne nabavke koje će realizovati zdravstvene ustanove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik